Action kamera på tripod
Bedøm indlæg

Et kamera er et fantastisk middel til at forevige minder fra den aktive ferie. Med det rette kamera kan du på bedste vis indfange stemningen på ferien. Billeder i god kvalitet har betydning, når du vil gengive ferieminder på sociale medier og til personer i din omgangskreds. Og så er billederne hyggelige at implementere i indretningen i hjemmet som et minde om din ferie.

Læs med her for en beskrivelse af fordele ved populære kameratyper til den aktive ferie. Her forklares også nogle af de vigtigste forskelle på kameraerne, der kan have betydning for dit valg af kamera til ferien.

GoPro vandsport

Actionkameraet åbner op for muligheder

Et actionkamera er som navnet siger designet til aktiviteter, der indeholder en grad af action. Actionkameraet egner sig godt til actionmættede ferier. Kameraet kan blandt andet bruges på skiferien, cykelferien, kajakturen, fiskeferien eller dykkerturen.

Der findes actionkameraer i forskellige kvalitet. Det afhænger af, hvor meget du vil investere i kameraet. Her nævnes nogle af fordelene ved et godt actionkamera:

 • Actionkameraet er solidt og holdbart. Skulle uheldet være ude, at du taber det under din ferieaktivitet, kan et godt actionkamera tåle stød.
 • Du kan både filme og tage billeder af høj kvalitet med actionkameraet. Det gør det nemt at fange mange detaljer på din ferie på forskellig vis.
 • Hvis din aktivitet foregår på eller under vand, kan du købe et vandtæt actionkamera. Brug det for eksempel, hvis du skal bade, snorkle, surfe eller ro kajak. Husk blot at overholde den anbefalede dybdegrænse og skylle kameraet i ferskvand efter anvendelse.
 • Skal du på ferie med dine børn eller børnebørn, som indebærer leg og fysisk aktivitet? Så kan du låne actionkameraet til dine børn, uden at du behøver at bekymre dig om kameraets tilstand. Som nævnt kan kameraet tåle stød og vand, og dine børn vil elske at bruge kameraet.

gopro action kamera til cykel

Spejlreflekskamera eller systemkamera?

Hvis du ønsker en meget høj kvalitet på billederne, er spejlreflekskameraer og systemkameraer de bedste på markedet. Begge kameratyper er holdbare og robuste, og på den måde egner de sig godt til forskellige aktiviteter på ferien.

Herunder vil blive fremhævet nogle vigtige forskelle mellem de to kameratyper. Dem kan du have med i overvejelserne, når du skal vælge kamera til din aktive ferie. Det afhænger helt af smag og behag, hvilket kamera du foretrækker.

Derfor skal du vælge et spejlreflekskamera

Her er spejlreflekskameraet bedre end systemkameraet til den aktive ferie:

 • Spejlreflekskameraet holder batteri i længere tid end systemkameraet. Det kan have betydning for dig, der er på udendørsaktiviteter i lange stræk. For eksempel hvis du vil have billeder fra langvarige fisketure eller sejlture.
 • De fleste store spejlreflekskameraer er bedre forseglet mod vind og vejr end systemkameraer. Hvis du skal på udendørsaktiviteter, hvor vejret kan være dårligt, er det værd at have med i overvejelserne.
 • Både spejlreflekskameraet og systemkameraet har hurtig autofokus, og det vil sige at begge kameraer automatisk og hurtigt stiller skarpt på motivet uden flimren. Men spejlreflekskameraet fører en smule her. Hurtigt autofokus er vigtigt, når du vil tage billeder af ferieaktiviteter med fart på.

 

Derfor skal du vælge et systemkamera

Her er systemkameraet bedre end spejlreflekskameraet til den aktive ferie:

 • Både spejlreflekskameraet og systemkameraet har udskiftelige objektiver, så du selv kan bestemme, hvor stor en del af objektet, der kan ses. Men systemkameraet og dets objektiver vejer mindre end det er tilfældet med spejlreflekskameraet og dets objektiver. Systemkameraet er altså lettere at have med rundt på feriens begivenheder.
 • Systemkameraet fylder også mindre i tasken på ferien end spejlreflekskameraet, fordi systemkameraets elektroniske søger er mindre end spejlreflekskameraets spejlsystem og prisme.
 • Billedserier kan være gode til at ramme den rigtige stemning på en ferieaktivitet. Hvis du vil tage billedserier på rejsen, kan du med fordel vælge et nyere systemkamera. De tager i reglen flere billeder i sekundet end spejlreflekskameraer.
 • Mange systemkameraer kan indstilles til at have en elektronisk lukker. Det betyder, at du kan optage helt uden lyd. Det kan være en force, når du tager billeder på aktiviteter på gader og stræder på ferien. Den lydløse indstilling kan også være rar på feriebegivenheder med mange deltagere, så du ikke forstyrrer andres oplevelse.

 

Det er helt op til dig, hvilket kamera du vælger. Du kan lade det afhænge af, hvilke aktiviteter du skal på, og hvad der betyder mest for dig på rejsen.

Du kan søge rundt på nettet for flere informationer om kameraerne, eller du kan få råd i nærmeste kameraforretning. Mange kameraforhandlere tilbyder at låne et kamera med hjem, så du kan teste det, før du beslutter dig.

Når du kommer hjem fra ferien, kan du gøre dine feriebilleder til en del af indretningen i dit hjem. Du kan for eksempel hænge dem op med klemmer på en snor. Du kan også lave en billedvæg ved at sætte dine billeder i rammer i forskelligt materiale, som du kan finde billigt i en genbrugsbutik.

En anden mulighed er at forstørre billederne og designe dine egne personlige plakater til din bolig med dem. Billeder på kommoden eller væggen vil være et dejligt minde om din rejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *