Få inspiration til film om verden
4 (80%) 1 vote

Film kan inspirere dig til nye højder. Nogle af de film, som dagligt inspirer tusindevis at videografer derude er film om verden. Verden er fyldt med smukke steder. Desværre er disse steder truet af utallige kriser. Det får os til at tænke hvor lang tid vi har dem tilbage.

Film der giver viden om verden

Youtube er et fantastisk sted at finde inspiration, når man vil lave noget nyt. Når man vil finde viden om verden, så kan det varmt anbefales at se på kanaler som National Geographic eller PlanetOcean, men faktisk er der også mange selvstændige youtubere, som laver nogle helt fantastiske film om verden.

Her ses bl.a. Dan Mace, som netop har udgivet sin film ‘Humankind‘, som er en utrolig inspirerende film omkring os som mennesker. Dan samlede 100 videografer fra hele verden til at hjælpe ham med at lave denne film. Det gav ham 100 forskellige meninger. Har du ikke set denne endnu, så giver det god mening at give den et skud.

En anden meget inspirerende fotograf er Peter McKinnon fra Canada. Peter har lavet en utrolig film med fokus på den afrikanske hungersnødskrise. Filmen, The Bowl, her blev præsenteret på Buffer Festival i 2017. Videoen er filmet i Kenya og belyser hvordan tørken har påvirket landet i løbet af få år. Alt i alt en utrolig inspirende film, som det anbefales at bruge 5 minutter af sin tid på.

Fokus på verden igennem filmfestivaller

Global Visions filmfestival, som nu hedder Northwestfest er en anerkendt festival for dokumentarfilm. Her kommer der hvert år utallige spirende og garvede videografer til. Festivalen tog sine første skridt i 1983 som ‘Third World Film Festival’. Den blev startet af Edmonton Learners Center. Herefter blev det til en non-profit i 1998 og skiftede navn til Global Visions Festival.

One World International Human Rights Film Festival er en festival med base i Tjekkiet. Festivallen her har også et fokus på dokumentarer. Disse dokumentarfilm omhandler hovedsageligt menneskerettigheder.

Navarra International Documentary Film Festival er en spansk dokumentarfilm festival med placering i Navarra. Der er åben registrering af film på denne side.

DOCUSUR eller ‘Southern Documentary Film Festival’, som den også kaldes var en spansk film festival. Vi kan dog ikke bekræfte om denne endu er aktiv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *