Sådan tager du bedre feriebilleder
5 (100%) 2 votes

At tage gode billeder på ferien kan tilsyneladende være en større udfordring end som så. Der er i hvert fald rigtig mange danske rejsende, som har oplevet at komme hjem med en ordentlig stak mere eller mindre ubrugelige billeder. Det er en skam, idet det er rart at kunne mindes en god ferie med familien eller den nærmeste vennekreds.

Der er rig mulighed for at forevige en ferie med gode billeder. Derfor vil vi gerne guide dig til at finde de bedste spots på ferien. Guiden udgives i samarbejde med ferieavis.dk – dansk ferieblog.

 

Tag højde for lyset

Lyset har enorm betydning for et billede og kvaliteten af dette. Det bør alle fotoglade mennesker være klar over.

Lys er muligvis det vigtigste element overhovedet, når det drejer sig om fotografering. Et flot lysindfald vil alt andet lige gøre et billede en del bedre. Derfor kan det godt betale sig at tage højde for denne faktor, når man skal tage det perfekte feriebillede. Du kan med fordel bruge bracketing – en yderst praktisk funktion – til at tage flere eksponeringer af ét og samme motiv.

Forsøg så vidt muligt at tage billeder i dagslys, selvom der efterhånden findes mange muligheder inden for kunstig belysning. Intet kan hamle op med naturligt lys – er du enig?

Jo mere lys, desto bedre, eller hvad? Faktisk kan der godt være for meget lys. Det kan resultere i flade motiver og barske skygger. Ergo handler det om at finde den rette lysbalance. Dette kan være en svær disciplin at mestre.

Opsummeret skal du finde et spot, hvor der er masser af naturligt lys.

 

Søg inspiration til gode spots på nettet

Uanset hvor du rejser hen i verden og fotograferer, så kan du være helt sikker på, at mange andre dygtige fotografer har besøgt samme destination tidligere. Det kan faktisk komme dig til fordel. Du har nemlig mulighed for at finde inspiration i andres billeder. Googler du destination + photos eller destination + pictures, så vil du blive præsenteret for en masse smukke billeder taget af nogle af verdens dygtigste fotografer. Fremhævede billeder kan dog også godt være taget af amatører.

Man behøver ikke at opfinde den dybe tallerken for at finde gode spots i udlandet.

For at være godt forberedt bør du udarbejde en liste over de bygninger, skulpturer, haver og andet, som du gerne vil fotografere på ferien. Du bør også pakke alt dit fotoudstyr i god tid, så du ikke glemmer noget. Måske skal du ud at investere i et nyt hukommelseskort eller objektiv inden afrejse – dette bør også ske i god tid.

 

Kig dig omkring

Internettet er din bedste ven, når du skal finde gode spots til dine feriebilleder. Dog er det selvfølgelig ikke ulovligt at gøre en aktiv indsats for at finde de bedste spots. Hop i et par komfortable sko og kig dig omkring. Du kommer helt sikkert til at falde over op til flere interessante spots. Du kan evt. tage et familiemedlem med på turen, hvis du sætter pris på godt selskab og en hjælpende hånd. Man kan altid bruge en hjælper, når der skal tages skarpe billeder, ikke sandt?

Som udgangspunkt kan man tage billeder alle steder – uden at søge tilladelse. Dog bør man selvfølgelig huske sin sunde fornuft og udvise respekt. Det er for eksempel ikke hensigtsmæssigt at tage billeder på stranden og ved poolen, medmindre man kan undgå at inddrage fremmede mennesker på billederne. Det kan føles meget krænkende for nogen. Du bør ligeledes sætte dig ind i (og respektere) regler vedr. fotografering på museer og lignende. Faktisk kan man i værste fald være så uheldig at få en bøde, hvis man svinger rundt med et kamera et sted, hvor det er forbudt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *