Bliv klar til din photoshoot
Bedøm indlæg

Du har svedige håndflader og kriller i maven. Inden længe venter et photoshoot. Du glæder dig, men er i vildrede om, hvordan du klarer shootet til UG. Fortvivl ej. Her får du en række stærke tips til at blive helt klar til dit kommende photoshoot.

Du har endelig landet en aftale om et photoshoot. Du glæder dig meget, men kan godt mærke, at nervøsiteten kommer snigende.

Det bedste middel til at eliminere usikkerheden og nervøsiteten er at blive helt klar til photoshootet, altså at gøre sit forarbejde helt ud til fingerspidserne. Det er du allerede godt i gang med, i og med at du er endt på denne artikel.

Herunder følger nemlig en række tips, der kan ruste dig til, at dit photoshoot bliver så perfekt som muligt.

 

Øv dig foran spejlet

Spejlet er enhver models bedste ven. Et spejl giver dig mulighed for at se dig selv med andres øjne. Vi vil faktisk hævde, at et spejl er modellens boksepude. Det er her modellen øver sig, inden det bliver alvor.

Stil dig foran spejlet, og øv dig på at lave forskellige ansigtsudtryk og find frem til nye, gode poseringer. Bliv bevidst om, hvilke ansigtsmuskler du skal spænde for at ramme forskellige udtryk.

Det kan være en rigtig god idé at have en stak blade og reklamer liggende i nærheden af spejlet, så du kan få inspiration fra andre modeller.

 

Lav research

Hvordan er din photoshoot-aftale kommet i stand? Blev du kontaktet, eller har du selv kontaktet firmaet/fotografen, der skal tage billeder af dig?

Uanset hvad er det vigtigt, at du laver research af firmaet/fotografen af flere årsager. Blandt andet for at finde ud af hvorvidt firmaet/fotografen har rent mel i posen. Der findes desværre mange svindlere i verdenen, og du kan være uheldig at blive lokket til et photoshoot på falske præmisser. Et par Google-søgninger vil hurtigt åbenbare for dig, hvorvidt firmaet/fotografen er din tid værd.

En anden årsag til at udføre grundigt researcharbejde er, at det er i denne fase, at du bliver bevidst om fotografens typiske stil. Det vil uden tvivl lette samarbejdet, hvis du har indsigt i fotografens tidligere arbejde. På den måde vil du lettere kunne imødekomme hans/hendes krav, og det er sandsynligt, at han/hun vil blive mere positivt stemt over for dig, hvis det tydeligt fremgår, at du har et forhåndskendskab til vedkommende.

 

Få styr på det praktiske før dit photoshoot

Sørg for at få helt styr på det praktiske. Lav en oversigt over alle de ting, som du bør have styr på.

Når du laver en sådan oversigt, vil du hurtigt blive bevidst om, hvis du mangler information, som du skal have tilegnet dig. Oversigten bør indeholde følgende punkter:

  • Tidspunkt for opgaven
  • ‘Hvor går det løs?
  • Hvilken type opgave er der tale om?
  • Skal du selv have tøj med?
  • Skal du selv stå for styling?

 

Lev sundt i dagene op til shootet

Som udgangspunkt bør man altid leve sundt som model, men særligt dagene op til et photoshoot er vigtige. I dagene før det går løs, er det meget vigtigt, at du drikker en masse vand og holder dig helt fra saltet mad og alkohol.

Indtager man store mængder vand, øges sandsynligvis for, at man får pæn hud nemlig, mens indtagelse af saltet mad og alkohol kan have den modsatte effekt.

Ovenstående er meget vigtigt, da et par bumser i ansigtet vil kunne sabotere et photoshoot. Gør derfor alt, hvad du kan, for at holde din hud sund og smuk.

 

Få styr på øjenbryn, negle og hår

Dine øjenbryn skal naturligvis stå helt skarpe til photoshootet. Nogle oplever dog, at deres hud hæver op og blive rødlig, når de plukker bryn. Hvis du er en af dem, bør du plukke dine bryn et par dage inden photoshootet, så din hud når at blive normal og fin igen.

Du skal også sørge for, at dine negle er pæne og velholdte. Hvis du skal have bare tæer under shootet, gælder det naturligvis ikke blot dine fingernegle; så er tåneglene mindst lige så vigtige!

Dagen inden selve shootet bør du vaske håret, men undgå at putte produkter i dette efterfølgende. På den måde vil du eller din stylist lettere kunne sætte det dagen derpå.

 

Brug cremer til huden

Ens hud må aldrig se tør og mat ud som model. Derfor bør du aktivt gøre en indsats for at holde din hud lukker sund og blød. Vi anbefaler gode fugtighedscremer, samt at du indtager store mængder vand.

 

Vær i god tid, og nyd dagen

Når dagen oprinder, er det vigtigt, at du står tidligt op og er foran tidsplanen hele dagen og ovenpå.

Det er så utjekket at komme for sent til en modelaftale, så sørg for at planlægge din dag, så du stadigvæk kan nå shootet til tiden, selvom du skulle støde på en række uforudsete udfordringer.

Når det endelig går løs, skal du selvfølgelig være på og til stede. Du skal høste frugterne af dine mange timers øvelse foran spejlet samt din veludførte research. Det kræver stor koncentration at levere et blændende photoshoot.

Derudover er det en stor fordel, hvis du, trods det ovenstående, er i stand til at nyde det. Desto bedre tilpas du føler dig foran linsen, desto bedre bliver billederne. Træk vejret dybt ned i maven et par gange i løbet af dagen og nyd, at i dag handler det hele om dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *