Fotokunst – Hvad omhandler det og hvordan kan det være relevant for dig?

Home / Ikke kategoriseret / Fotokunst – Hvad omhandler det og hvordan kan det være relevant for dig?
ad-image

En særlig form for billedkunst er fotokunsten. Det er meget oppe i tiden, og kan tilføre et hvilket som helst rum noget helt særligt.

Har du overvejet at bruge dine fotos til at skabe unik fotokunst? Du kan gøre det på mange måder, men vigtigst af alt; din måde. Brug din fotokunst til at skabe opmærksomhed, beundre andre kunstelskere eller fotografer, til boligindretningen, en kombination af disse eller andet – mulighederne er mange!

Hav blik for detaljen

En måde at skabe fotokunst på er at beskære dit billede på en usædvanlig måde. Det kan være et uddrag af et scenarie, eller det kan være, at du har zoomet helt tæt ind på en detalje, som så får et helt nyt liv i sig selv.

Beskæring og forstørrelse kan ændre et billedes udtryk fuldstændigt.

Der kan også komme noget spændende ud af at gentage det samme motiv et hav af gange.

I det hele taget ligger det kreative i et billede netop i at nyfortolke det. Vi lever jo i en billedmættet tid. Alle tager billeder af alting hele tiden.

Ændringer af billedet

Ud over de nævnte ændringer er der også andre muligheder for at ændre på et billede.

Du kan skifte imellem sort/hvid og farver, eller du kan lægge forskellige filtre ind over det. Du kan også lave en kombination af forskellige teknikker.

Skab dit eget udtryk.

Fotokunst i indretningen

Der er mange muligheder for at bruge fotokunst i indretningen. Det kan både være hjemme i privaten, eller det kan være i virksomheden eller på det offentlige kontor.

Endelig kan fotokunst også vække velkommen opmærksomhed i det fri.

Faktisk er mulighederne nærmest uendelige. I forhold til placering er der absolut god plads til at tænke ud af boksen.

Fotokunst i hjemmet

Som et alternativ til de traditionelle portrætfotos, der står og hænger i mange hjem, kunne du tænke i helt andre baner.

Dine unikke og bearbejdede fotos ville fint kunne være unikke billeder med eller uden ramme. De kunne også komme som tryk og være smukke plakater, som mange kunne have glæde af.

Sågar vilde eller harmoniske tapetbaner kunne være trykt efter dine fotografier.

Grænserne er vide i forhold til at lade idéerne blive til fotokunst.

Savner du noget aktuelt inspiration til dem af dine fotos, der kunne egne sig til at pryde et privat hjem, så kan du med fordel tjekke disse indretningstips. Så kommer du nok snart i den kreative fase.

Fotokunst på arbejdspladsen

Alle arbejdspladser har gavn af noget kunst. Det er befordrende for arbejdsglæden, arbejdsmiljøet og den generelle stemning.

Her gælder det om at ramme en stil, som på den ene side rammer den, som er arbejdspladsens særlige. På den anden side kan du med fordel arbejde på at skubbe lidt til den komfortzone ved at give dine billeder et mindre eller større tvist.

Kunst skal ikke altid bare være letfordøjeligt. Det må gerne udfordre lidt – nogle gange meget. Det kommer meget an på, hvad det er for en virksomhed.

Nogle virksomheder har nogle meget store rum. Som fotokunstner er det en drøm at få lov til at boltre sig på så stor en væg. Måske kunne du få lov til at dekorere hele væggen. Det kunne så være med et gigantisk billede, eller det kunne være en kollage sat sammen af flere af dine værker.

Fotokunst i det åbne rum

Bliver dine fotos behandlet, så de kan tåle at blive sat op udendørs, så kan de være med til at skabe en helt særlig stemning i bybilledet. Fotografierne kunne for eksempel have motiver, der alle var af bygninger eller steder i byen, det kunne også være noget helt andet.

Igen gælder det om på den ene side at dekorere på den anden side om at provokere dem, der skal nyde billederne. Er du så heldig en dag at få sådan en spændende opgave, så er det bare at nyde det og give den gas.

Tænk således gerne i fotokunst, når du skyder de unikke indtryk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.