mand i sin bil
4.7 (93.33%) 3 votes

Der findes alternativer til bilkameraet på markedet og GoPro kameraet er en af de bedre muligheder. Selvom GoPro er en af de bedre alternative muligheder, så er der en række argumenter for ikke ar bruge GoPro som bilkamera.

Hvorfor bør du overhovedet montere et bilkamera i din bil? Vi har fundet 3 stærke grunde, som belyser, hvilke fordele der er ved at montere et bilkamera.

Hvis du vælger at bruge et GoPro kamera som bilkamera, så vil du få brug for følgende accessories:

 • Skeleton housing
  1. Skeleton housing gør det muligt at oplade kameraet mens det optager.
  2. En anden mulighed er at bore et hul i dit waterproof housing.
 • En USB adapter eller oplader med 12 volt
  1. Et micro USB plug til at oplade GoPro kameraet
  2. Oplades gennem cigarettænder eller et 12 volts tilbehørstik
  3. Det er også muligt at koble kameraet til bilens elektriske system
 • Dash mount
  1. Vær kreativ – men dit kamera skal fastsættes og sikres, så det bliver ved med at optage i den ønskede retning.

 

Sådan bruger du dit GoPro som bilkamera

Det som gør GoPro til et godt alternatv til bilkameraet er, at kameraet har den nødvendige funktion; looped recording som gør, at kameraet erstatter gamle optagelser, hvis hukommelseskortet er fyldt. Bilkameraer har samme cirkulære funktion, som fungerer automatisk, så man slipper for manuelt at slette gamle optagelser.

Lige så snart funktionen ’looped recording’ er aktiveret og kameraet indsat i et skeleton mount, kan du montere kameraet på instrumentbrættet eller montere i forruden – fx ved hjælp af en sugekop. Ulempen ved at have et GoPro som bilkamera er, at du er nødsaget til manuelt at tænde og slukke for det.

 

Derfor bør du ikke bruge dit GoPro som bilkamera

Den hovedsagelige grund til at du ikke bør bruge et GoPro kamera som bilkamera er prisen på kameraet. Du vil formentlig bruge kameraet til andre ting, og det er fint, men så skal du huske at medbringe kameraet, hver eneste gang du skal ud og køre.

Dette er ikke noget problem hvis du har et ekstra kamera liggende, som kan have fast bopæl i bilen.

På grund af prisen og GoPro’s høje popularitet bør du ikke efterlade kameraet synligt i bilen, fordi det kan motivere tyve til at bryde ind bilen. Kameraet bør derfor placeres i handskerummet når, det ikke er i brug.

 

Funktioner som GoPro kameraer ikke har

Når alt kommer til alt, så har et GoPro de grundlæggende funktioner, som et bilkamera skal have og udgør derfor et godt alternativ. Men mid-range bilkameraer modeller har nogle brugbare funktioner, som GoPro ikke har.

Ved at tilslutte kameraet til bilens elektriske system vil kameraet automatisk tændes og begynde at optage, og det er hver gang bilens startes. Det har en stor brugervenlighed og værdi, fordi du slipper for aktivt at tænde kameraet, og samtidig behøver du ikke tænke på det. Folk har det med at glemme at de har et bilkamera, fordi det passer sig selv.

Visse bilkameraer har også indbyggede GPS og chok sensorer. Med GPS’en kan du dokumentere hvor og hvordan du kørte før og under et uheld. Chok sensorerne gør det muligt for kameraet aktivt at markere uheld og uhensigtsmæssige accelerationer, så disse situationer ikke bliver erstattet med nye optagelser i den cirkulære proces.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *