Find alt om GoPro actionkamera
5 (100%) 3 votes

Actionkameraet GoPro er ofte det, som folk tyer til, når de finder ud af at de ikke kan leve uden videoen af deres første dyk, surfturen, skituren med familien eller lignende. Der er efterhånden et hav af forskellige kamera og ikke mindst actionkamera. Det gør selvfølgelig det hele lidt svært at navigere i. Derfor vil vi med artiklen her gøre dig lidt klogere på hvad du kan få ud af et actionkamera fra Go Pro.

4 hurtige og gode tips til at lave gode GoPro videoer

Nu har du måske endeligt modtaget dit GoPro. Du skal nu finde ud af, hvordan du bruger det bedst muligt.

Der er en lang række tips til, hvordan du får mest muligt ud af dit GoPro. Vi kommer ind på nogle gode tips og tricks til at bruge dit GoPro på bedste vis og få det bedste resultat når du tager billeder og filmer med et GoPro.

Først tip – Brug et rødfilter til videoer under vand

Når du filmer og tager billeder under vand skal du huske at bruge et rødfilter. Når man dykker eller er langt under vand forsvinder bestemte farver. En af de første farver som forsvinder er blandt andet rød. Ved at tilføje et rødt glas (kaldet rødfilter) foran linsen sørger du for, at dine billeder og video ikke bliver unuanceret i farverne.

Andet tip – Brug et æggeur til timelapse video

Skyd nogle AWESOME timelapse videoer super billigt med et æggeur. Hvis du fastspænder dit GoPro på et billigt æggeur så vil du altid kunne montere det og skyder nogle helt vildt fede timelapse. Det virker især godt til at filme solnedgange.
Se effekten af dette i videoen her (Artiklen forsætter under videoen)

 

Tredje tip – Mange FPS skal filmes i velbelyste omgivelser

Husk at skyd i velbelyste omgivelser når du bruger mange FPS. Oftest kan du næsten ikke få nok belysning på det du skal skyde billeder eller video af. FPS betyder, frames pr. second. Det betyder altså, at jo flere billeder i sekundet du tager jo sværere har actionkameraet ved at lukke lys ind. Det giver dig derfor bedre videoer, hvis du filmer i velbelyste omgivelser.

Fjerde tip – Benyt dig af headmount til actionkamera under vand

Et sidste lille tip er, at du ved hjælp af et headmount kan fastspænde dit action kamera på hovedet mens du dykker eller snorkler. For at sikre dig, at dit kamera ikke falder af, så kan du sætte dit headmount sammen med din dykkermaske, så du er sikker på at have det med op igen.

Det var afslutningen på 4 hurtige tips. De var meget specifikke, men jeg håber du finder nogle af dem brug bare. Spørgsmålet er så, hvad et GoPro egentligt er godt til?

 

Hvad et GoPro godt til

Man kan tage billeder med et GoPro. Men det er faktisk ikke det, det primært er blevet hverken udviklet til eller er bedst til. Først og fremmest har du svært ved at se billederne, medmindre du vælger en model med realtime skærm.

Det et GoPro primært er beregnet til er til at skyde awesome videoer med aktion i. Enten med på skituren, ude at dykke, sejle, køre eller surfe. Der er faktisk ikke helt grænser for, hvornår du kan tage et GoPro med. Med en ordentlig yderskal kan kameraet klare det meste.

Da GoPro tager wide-view videoer er det også utrolig godt til især makro film under vand. Det er også et af de punkter, hvor et GoPro virkelig har gjort indtog – indenfor vandfotografi.

 

5 grunde til at et GoPro det bedste valg

Nu skal vi til at liste alle de fordele der er ved at vælge et GoPro kamera. Samlet set er det bare et virkelig godt valg, men hvis du ikke allerede ved hvorfor er det meget godt at liste op. Det hjælper dig også med at afgøre, om et GoPro rent faktisk også er det bedste valg for lige præcis dig og det du skal bruge det til.

Nu til fordelene ved et action kamera fra Go Pro.

  • De er små og kompakte. Et GoPro fylder væsentligt mindre end både spejlreflekskameraer eller selv kompakte digital kameraer. Det er samtidig et af de mindste action kameraer overhoved.
  • De er holdbare. GoPro kameraer er bygget så de kan holde til lidt af hvert og komme med steder, hvor normale kameraer bare ikke kan klare mosten.
  • De er simple og nemme at håndtere. Du behøver ikke være den nye Jan Grarup for at skyde helt fænomenalt gode videoer og billeder med et GoPro. Du retter bare kameraet den retning og mod det du vil filme og trykke på optag knappen.
  • De har fiskeøje/wide angle. Det er ikke mange kameraer, hvor det er muligt at få wide-angle perspektiv på sine billeder. Det er et super fedt format som desværre bliver brugt for lidt. Selvom det også betyder at der ikke er zoom (undtagen på dne nyeste 6’er) så er det stadig et af de kombinerede video og foto kameraer som skyder de bedste billeder og film.
  • Go Pro kamera kan fange øjeblikke, som du ikke kan med andre forskellige kamera. Det kunne fx være paintball film, vandlandet eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *