I Danmark er indbrud desværre ikke uset. Dette gør at mange private husstande og virksomheder vælger at installere et system af overvågningskameraer, for at sende signaler og fange indbrudstyvene. Især et overvågningskamera udendørs kan mindske lysten til at bevæge sig ind på territoriet for indbrudstyven. Derfor vil denne artikel være fokuseret omkring de ting du bør vide omkring det at købe og installere et overvågningskamera udendørs.

Trådløst overvågningskamera

Der findes mange overvejelser omkring et udendørs overvågningskamera, og et af de mest vigtige er dets evne til at være vandtæt. Foruden at overvågningskameraet skal være vandtæt, så er det oftest mest praktisk at det er trådløst. Ved monteringen af kameraet, så er det oftest mest praktisk, at det udendørs overvågningskamera ikke har for mange ledninger, der skal trækkes rundt ved den givne placering.

En af de mest populære former for trådløst overvågningskamera udendørs er WIFI-baseret. Dette vil sige, at kameraet blot opsættes til en router. Det er dog vigtigt at signalstyrken er god, for at et trådløst overvågningskamera skal fungere optimalt. Hvis du vurderer at din signalstyrke ikke er god nok til at være WIFI-baseret, så har de fleste WIFI-baserede trådløse overvågningskameraer også et netværksstik. Dette giver det udendørs overvågningskamera de mest optimale forhold til at gøre sit job.

Trådløst overvågningskamera udendørs: Det bør du vide

Der findes flere vigtige detaljer omkring overvejelserne ved et udendørs overvågningskamera, og de mest vitale som du bør være opmærksom på er:

·   Lagring af video- og billedmateriale

·   Opløsningen på video- og billedmaterialet (720-1080 Anbefales)

·   Tilslutning til en strømkilde

·   Brugsmuligheder til fx brug på mobil

·   Rækkeviden til routeren

Lagring af video- og billedmateriale

Når det kommer til lagringen af video- og billedmateriale, så findes der flere muligheder og funktioner på et overvågningskamera. Et af de mest moderne og let anvendelige metoder er lagring gennem et cloudbaseret-system. Dette vil sige, at dataene fra kameraet lagres ”i skyen”, hvorved du kan tilgå dem gennem internettet. Dette er en smart og nem løsning, hvor du slipper for at tømme et fysisk datasystem som fx en harddisk. Dog er en fysisk harddisk en fremtidig billigere løsning, hvor du på mange kameraer kan vælge at overskrive dens data efter et bestemt tidsinterval. Dermed kan du opbevarer det nyeste video- og billedmateriale, som du kan gemme inden video- og billedmaterialet bliver overskrevet.

Opløsningen på video- og billedmaterialet på et overvågningskamera udendørs
De fleste har hørt om 720, 1080 HD og 4K. Dette er muligheder for opløsning på billeder og videoer, hvor 4K er den skarpest mulige kvalitet i øjeblikket. Dog skal du være opmærksom på, at des højere opløsningen er på video- og billedmaterialet, des mere vil det fylde på din fysiske harddisk eller cloudbaserede-lagring. Derfor anbefales det at benytte sig af en lavere kvalitet som 720 og 1080, da disse billeder stadigvæk er gode nok til at fange ansigtet på en gæst der ikke er velkommen inden for din grund.

Overvågningskamera udendørs – Brugsmuligheder til fx brug på mobil

Mange overvågningskameraer har en integreret software, der kan kobles op på en app på din smartphone. Dette kan være en smart løsning, når du er på farten, og vil se billederne fra dit overvågningskamera. Tilmed er det også muligt at tilgå billed- og videomaterialet på et Smart-Tv eller gennem en anden enhed med internetadgang.

Rækkeviden til routeren

Når du skal vælge et trådløst overvågningskamera til udendørs brug, så er det vigtigt at der er en god rækkevide til routeren. De fleste overvågningskameraer har både en netværksindgang og mulighed for tilslutning via WIFI. Det anbefales derfor at læse specifikationerne på overvågningskameraerne, og ligeså vurdere din routers placering i henhold til det trådløse overvågningskameras placering.

IP-kamera udendørs

Måske er du stødt på ordet ”IP Kamera”, og tænkt over hvad det er. ”IP” står helt basalt set for Internet Protocol, eller ”Internet Protokol” på dansk. Hensigten med et udendørs IP-kamera er dermed at overføre dets video- og billedmateriale på tværs af et netværk. Dette vil konkret sige, at et IP-kamera ikke skal benyttes af en computer for at kunne fungere optimalt, da det tilslutningen foregår direkte til din router.

Et IP-kamera kan også indeholde features som infrarødt lyst, bevægelsessensorer og med flere forskellige længder og opkoblingsmuligheder.

Placering af overvågningskamera udendørs

I Danmark er et overvågningskamera udendørs ikke et uvant syn, og det bliver stadig mere udbredt blandt den danske befolkning. Derfor er der også sat regler op, for hvordan placeringen af disse overvågningskameraer skal være. Som udgangspunkt kan et overvågningskamera installeres på næsten alle overflader fra sternbrædder ved et eternittag til mursten ved tagrenden. Ved et udendørs overvågningskamera, så er det lovligt at filme sin private ejendom. Dette dækker over alt fra indkørsel til haven. Det er dog VIGTIGT at nævne, at det ikke er tilladt at filme uden for privat ejendom. Derfor må overvågningskameraet ikke afdække et område, hvor der sker offentlig færdsel, da dette kan medføre en bødestraf.

Dette indgår også ved indendørs overvågning, hvor personer skal informeres om brugen af kameraet. Det vil sige, at hvis du benytter hjælp til rengøring i husstanden, så skal personen informeres omkring brugen af et indendørs overvågningskamera.

Det ser ud til at vi ikke kan finde det du søger.. Prøv igen